Drukwerk

Digitaal drukwerk
Digitaal quadri

Omwille van de snelle levertijd, lage opstartkost en toch een ton van mogelijkheden is dit één van de voornaamste manier om geboortedrukwerk te printen. Prijs kwaliteit zit heel goed. Het betreft een standaard vierkleurendruk (quadri), maar onderschat hier zeker niet de eindresultaten dat we ermee kunnen bereiken. Ikzelf werk uiteraard bij een digitale drukkerij wat me de mogelijkheid geeft nog wat te kunnen bijsturen waar nodig.

Voorbeeld prijs: 100 kaartjes A6, recto verso, mat wit papier 350g, schoonsnijden: €44,26 (excl.btw)

Digitale foliedruk

Foliedruk heeft een iets langere levertermijn, maar kan op zich nog steeds vrij snel geprint worden. Deze manier van printen werkt meestal in combinatie met een quadri druk. Het heeft een leuk en mooi effect en ondertussen bestaan er allerlei kleuren in de folies. Goud, Zilver, Koper, Roségoud zijn hier de populairsten, maar zo kunnen ook Groen, Blauw, Rood,…  Prijs ligt iets hoger dan de quadri druk, maar nog steeds een mooie prijs-kwaliteitsverhouding.

Voorbeeld prijs: 100 kaartjes A6, recto verso, mat wit papier 350g, schoonsnijden: €166,22 (excl.btw)

Andere

Drukwerk de dag van vandaag gaat vele kanten uit. Ik geef hier nog een kleine weergave van de oneindige mogelijkheden… iedere manier van printen of drukken heeft een bepaalde levertijd en een bepaalde kost. Moest je meer informatie hierover laat het me gerust weten.

Neon (fluo) kleuren, witdruk, pregen/blinddruk, letterpress, offset foliedruk, opliggende folies, clear toner, kleur op snee,… en dit in combinatie met verschillende afwerkingen zoals rillen, boren, perforeren, stansen, afgeronde hoekjes,…

Papier

Ik werk vooral graag met ongestreken matte papiersoorten. Van ultra witte tot ivoorkleurig. Deze kunnen glad verkregen worden alsook met een lichte structuur. Afhankelijk van jullie design kunnen we zo de juiste keuze maken van papier. Twijfelen jullie toch, dan zal een proefdruk jullie voorkeuren waarschijnlijk uitwijzen. Een proefdruk raad ik sowieso aan. Dit papier hoort alvast tot mijn favoriete gamma:

Mohawk, Soporset, Natural Evolution, Fuego Matt, Mulitloft,…
Formaten kaartjes

Er zijn een paar formaten die standaard aangehouden worden, maar uiteindelijk bepaal je het formaat zelf. Ik geef hier even de meest gebruikelijke formaten weer.

A6 / 148*105mm Staand of liggend, enkel of dubbele kaart

110*170mm

Amerikaans formaat / 210*100mm

Vals vierkantje / 135*120mm

Al deze formaten kunnen bij verzending bij de post voorzien worden van 1 postzegel. Vandaar ook de keuze om een vierkante kaart te vervangen door het ‘vals’ vierkantje. Hebben jullie graag een ander formaat, dat kan! Deze formaten houden vooral rekening met drukprijs en verzending via de post.

Formaten stickers / labels

Stickers en labels kunnen in principe ook in alle vormen en maten, maar hier ook zijn er een paar mogelijkheden die ik jullie kan aanraden.

Ronde stickers

A4 vellen met 96 stickers van 21mm diameter

A4 vellen met 48 stickers van 30mm diameter

A4 vellen met 35 stickers van 35mm diameter

A4 vellen met 24 stickers van 40mm diameter

A4 vellen met 15 stickers van 50 of 55mm diameter

A4 vellen met 12 stickers van 63mm diameter

A4 vellen met 8 stickers van 70mm diameter

A4 vellen met 6 stickers van 90mm diameter

Vierkante stickers

A4 vellen met 35 stickers van 38x38mm

A4 vellen met 54 stickers van 25x25mm

A4 vellen met 12 stickers van 55x55mm

Naamstickers – uitgesneden
Verzendingen

Normaliter wordt er voor de geboorte eventjes afgesproken of het drukwerk moet verzonden worden of niet. Zijn jullie in de buurt dan lukt het meestal even met afspraken wanneer jullie komen afhalen of ik zelfs even iets binnenbreng. Denk maar aan de stickers, enveloppen, adresetiketten die jullie op voorhand kunnen hebben.

Het eigenlijke drukwerk kan afgehaald worden bij de drukkerij in Hasselt, of bij mijn thuis, of eventueel in onderling overleg breng ik ze binnen in het ziekenhuis of bij jullie thuis.

Als de afstand te groot is wordt ook vaak geopteerd voor verzending. Voor een verzending moet je uiteraard een extra dag bijrekenen alsook een extra kost.